Fizik Tedavi

Fizik tedavide hangi cihazlar kullanılır?

Yüzeyel ısı kaynağı olarak sıcak veya soğuk paketler, infraruj ve parafin kullanılır. Elektroterapi elektrik akımının fiziksel etkilerinden tedavi amacıyla yararlanılmasıdır. TENS, galvani ve faradi gibi akımlar, diadinami, vakum interferansiyel, elektrik stimülasyonu bu grupta yer alır. Hidroterapi suyun fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tedavi amacıyla kullanılmasıdır. Girdap banyosu, su altı masaj, kontrast banyo, elektrogalvanik banyo bu amaçla kullanılır. Ultrason ve kısa dalga diatermi gibi cihazlar derin ısı vermek amacıyla kullanılır. Traksiyon eklem çevresindeki yumuşak dokuları gerip, uzatacak şekilde bir gücün uygulandığı tekniktir.

Fizik tedavinin yan etkisi var mı?

Fizik tedavi uygulamalarının ciddi bir yan etkisi yoktur. Beklenmeyen etkiler ancak deneyimsiz ve yeterli eğitim almamış kişiler tarafından uygulandığında görülür. Duyu kaybı olan bireylerde ısı algısı bozulduğu için ciltte kızarıklık ve yüzeyel yanıklar oluşabilir. Bunun yanısıra elektrik akımlarının kalp pili olanlarda uyulanmasının sakıncalı olduğu unutulmamalıdır. Kısıtlı eklemlerin açılması sırasında ağrı olabilir.

Etiket Bulutu
Omurga Hastalıkları Fibromiyalji Osteoporoz Osteoartrit Eklem Ağrıları Egzersiz Kinezyolojik Bantlama Kuru İğneleme ESWT Fizik Tedavi Rehabilitasyon Boyun Ağrısı Bel Ağrısı Duruş Bozuklukları Skolyoz Kifoz Bel Fıtığı Boyun Fıtığı
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Makaleler
© 2015 Prof. Dr. Reyhan Çeliker. Tüm Hakları Saklıdır. Bu sitede yer alan içerik bilgi amaçlıdır. Doğrudan doktor tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.